Fietsen zonder zorgen met cardanasaandrijving

De onderhoudsintensieve en slijtagegevoelige fietsketting of band heeft bij de byAr e-bike plaats gemaakt voor de onverwoestbare cardanas. Deze manier van aandrijving is voor ons een logische stap vooruit. Net als bij auto’s, motoren en vrachtwagens, waarin al lang geen ketting meer te vinden is.

Vroeger hadden alle auto’s een ketting. Nu zijn deze vervangen door de cardanas.

Waarom duurzamer en onderhoudsarm?

De cardanas is vrijwel onverslijtbaar; gaat vele malen langer mee dan een normale fietsketting. Dat je ketting eraf loopt zal bij het gesloten systeem van de cardanas niet gebeuren. Het mooie van een cardanas is dat deze onder alle omstandigheden op de zelfde manier blijft werken. Vuil of slijtage hebben geen invloed op het rijcomfort. Bij een ketting veroorzaakt gebrek van smering, onvoldoende spanning of vuil voor veel energieverlies tijdens het trappen. Daar zal je met een byAr nooit last van hebben. Betekent dat je er eigenlijk nooit naar om hoeft te kijken.

cardanas ebike
BMW motors en byAr kiezen voor de cardanas.

Opvallende look en hoge kwaliteit frame

Ook esthetisch heeft de as zijn voordelen. Het lijkt een onderdeel van het fietsframe en doordat de kettingkast en externe bewegende onderdelen ontbreken is het design veel opener. Weliswaar maakt het de elektrische fiets iets zwaarder maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de aluminium frameconstructie. De productie van het frame vergt uiterste precisie; het is belangrijk dat de cardanas zonder enige vorm van druk in het frame geplaatst kan worden. Het ongeharde aluminium wordt op hoge temperatuur ‘gebakken’ waarna de onderdelen een stevig geheel vormen. De cardanas vereist een 100% eindresultaat en is volgens ons dan ook kenmerkend voor kwaliteit & comfort.

De cardanas is één van de slimmigheden van de Volta byAr. Houd onze blogs in de gaten en ontdek meer over het onderscheidende ontwerp & innovatieve technieken.