In gesprek met Marike Jonker – trotse berijder van de byAr met framenummer 1

Marike is eigenaar van Parcours, een buro dat zich richt op werving en selectie van leidinggevenden, bestuurders en toezichthouders in het onderwijs. Het gaat bij ons niet alleen om vinden van de beste match maar ook om het geven van een goed advies zodat de juiste keuzes rondom een vacature gemaakt kunnen worden. Maar voor wat betreft een e-bike heb ik mijn match gevonden. De Volta byAr. Ik ben dol op die fiets!

Die fiets wil ik!

Ik wist dat Renier met een soort sociaal project met jongeren bezig was. Hij wilde een andere manier van dagbesteding voor hen bedenken. Een product dat deze groep zelf kon assembleren en waarop ze trots op konden zijn. Hij liet me op een dag een mooie 3D presentatie van de byAr fiets zien. Ik was verrast want had niet verwacht dat het een fiets zou worden. Zelf had ik helemaal niets met fietsen maar zag het meteen voor me en dacht: ‘wow zo’n fiets wil ik”. Waar kan ik zo’n elektrische fiets kopen?! Ik werd er heel hebberig van.

Volta byAr nummer 0001

In het voorjaar van 2018 was het zover; de ‘eerste’ byAr was voor mij. Het was nog wel een soort proefmodel. Niet erg! Want hij was meteen heel goed. Nu rijd ik er al een tijdje mee rond en heb er ondertussen meer dan 2000 heerlijke kilometers op gereden. Zonder enig mankement of onderhoud. Onlangs heb ik een ‘update’ van de motor gehad; ook dat was weer prima verzorgd. Je krijgt echt waar voor je geld. Mijn moeder moest pas voor haar conventionele elektrische fiets een nieuwe accu van € 500 aanschaffen. Zo’n fiets lijkt goedkoper maar is het uiteindelijk niet. De byAr is onderhoudsvrij en de service is uitstekend. Deze luxe design fiets laat je gewoon nooit in de steek.

Fit met byAr

Een paar jaar geleden brak ik mijn been en mocht ik dit been een tijdje niet belasten. Het kwam prachtig uit dat ik Volta byAr al had. Ik kon toen toch blijven bewegen doordat de fiets me de nodige ondersteuning gaf en ik met gemak, zonder kracht te zetten, een heuvel op kon fietsen. Nu fiets ik in de regio eigenlijk overal naar toe. Bijvoorbeeld Driebergen en Zeist. In mijn woonplaats Amersfoort pak ik alleen nog maar de fiets. Als ik snel ergens moet zijn gebruik ik de boost-knop. Daar ben ik wel een beetje verslaafd aan geraakt. Is de omgeving te mooi is om hard te fietsen dan stel ik de fiets op de app anders in. Ik kijk regelmatig op de app om te checken hoeveel kilometer ik gefietst heb. Ik tel nu geen stappen maar fietskilometers. Ik ben heerlijk in de buitenlucht en het fietsen houdt me fit.

Leuk, lekker en chique

Je hebt best veel bekijks met de fiets. Ik heb gekozen voor de zilveren kleur, met een fietsmandje met hierop de naam van mijn bedrijf. Het is een echte eye- catcher. Ik hoor regelmatig: Wat een bijzondere fiets heb jij. Een klant die de fiets had zien staan vroeg me zelfs of hij even een proefrondje op de parkeerplaats bij ons bedrijf mocht rijden. Toen hij dit gedaan had, was hij net als ik verkocht. Ik heb nog nooit zo’n fijne fiets gehad. Mijn byAr is leuk, lekker en chique.